torsdag den 9. juni 2011

Rollen som mor

Puha hvor synes jeg det kan være svært!
- Lige så meget som jeg elsker at være mor, ligeså meget hader jeg det af og til.
Er det forbudt?
Jeg elsker den lille fyr over alt på jorden. - men tiltider synes jeg godt nok at det trækker tænder ud.
Jeg har tit fået mærkelige blikke over at jeg havde min søn i sengen - og at jeg sang for ham til han sov. - misforstået kærlighed??? Jeg ved ikke hvad det er. - Jeg ved at det bider sig i halen når man stopper. Og jeg ved også hvad råd, jeg ville gi til de forældre jeg møder i dagligdagen. - Men de pædagogiske redskaber jeg har tilegnet mig gennem de sidste 13 år, kan altså ikke bruges derhjemme. - og så er gode råd godtnok dyre, når man endelig vælger at tage kampen op, for at få sønnen til at sove i sin egen seng, når han blir puttet - hvilket jeg i bund og grund og rent fornuftigt tænker at det er det bedste for alle parter.
Men når barnet skriger, kradser, slår, sparker, napper og bider i arrigskab over at moren bestemmer - gentager jeg godtnok mantraet "du må ikke slå børn" mange gange i mit hoved! PYHA. OG når så arrigskaben går over til hjerteskæren gråd "moar hvorfor vil du aldrig mere synge for mig?" Så er det næsten ikke til at magte.
Ja strik handler det ikke om - men indimellem er der andet der trykker.
Jeg er i det hele også i tvivl om der overhovedet er nogen der læser med mere. Men det er også mest for min egen skyld jeg skriver dette. - det fylder så meget lige nu!

6 kommentarer:

Linda sagde ...

Åh søde ven, boede du i nærheden, havde jeg tilbudt en babysitning. For man kan blive så JÂVLA træt af de fantastiske poder!!!
Og du skal holde fast i dine idealer, og holde fast i dit nej - og gå på kompromis, når du hører at det han har brug for, er noget du måske ikke behøver at trumfe igennem.....
Jeg kæmper med en lille kejser, der har siddet på tronen og nydt overskuddet... Men mor kan godt blive skidetræt af at skulle vaske tøj, lave mad, gøre rent og være husholderske. Hun bliver sur og urimelig og slet ikke spor sjov at være sammen med, for hvem tænker på hende??
Og sommetider skal hun droppe den rolle og bare være mor, mor der forkæler ud over alle grænser, laver pandekager til morgenmad, fordi hun også vil huskes som søde mor, dejlige mor og nyde timerne med de små buttede arme om halsen...

kompromis, Louise. Lidt til dig, og lidt til ham.

Knus fra deltids alenemor til 3
(og jeg har det nemt, for jeg er arbejdsløs, så der er rigtig meget MIG tid. Derfor ville jeg gerne have givet dig DIG tid!)

Fríða sagde ...

ej, det er bare så pokkers svært nogen gange. og jeg tör godt tilstå at jeg er meeeget glad for at mine börn er blevet voksne og jeg kun har et par börnebörn til låns en gang imellem.
kh.fra Island
Frida

Tineke sagde ...

Kære Louise, hvor kan jeg godt huske det, syng på et andet tidspunkt på dagen, f.eks. lige inden aftensmaden, så bliver han jo ikke snydt.
Og, hold fast og stå fast. Stort knus, Tineke - mor til 3, som liiiige kan genkende din beskrivelse.

Line sagde ...

Kære Louise

Jeg læser - selvom jeg jo altid kan blive opdateret på et andet tidspunkt. :-)

Jeg behøver jo ikke fortælle dig, at vi også har vores kampe herhjemme. På en eller anden måde trøster det mig, at også de professionelle kæmper derhjemme af og til, men det hjælper jo ikke dig en skid.

Kan kun sende kram og tilføje, at I altid er velkomne her, hvis I har brug for at komme ud.

Knus fra Line

Tina sagde ...

Ja, det er sjovt som vi alle bliver så pokkers kloge, BAGEFTER!!! Eller når det drejer sig om alle andres børn ;)
Men åh hvor kan jeg lige sætte mig ind i den kamp, du er igang med :( Jeg har selv været der.... Min datter som længe hos os, fordi hun var blevet bange for en mus om natten. SIKKE en kamp at få vendt det om igen, fordi vi i lang tid var "for" flinke.
Men ingen grund til at dunke dig selv i hovedet :) For gør jo det rigtigt.... og den hyggetid i har haft, kommer ikke skidt tilbage!!

Louise sagde ...

Tak for alle jeres skønne input:-)

Det tog to dage... Jeg er måløs. Nu putter han sig pænt ned og sover når jeg har sunget en godnatsang for ham!

Linda det er lige før jeg flytter tættere på - så du kan få lov at gi mig mig-tid :-)